Polis, AB standardı için uğraşıyor

Haber Giriş : 07 Ekim 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, yürütülen projelerle polisin insan hakları standartlarını sürekli iyileştirme ve geliştirme çabasında olduğunu söyledi. Emniyetin AB ile ilgili yürütttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Çalışkan, polis teşkilatının hızla modernleştiğini belirtti.

AB müktesebatının üstlenilmesine ilişkin Türkiye ulusal programının kabul edilmesiyle somut adımlar atmaları gereken dinamik bir sürecin başladığını ifade eden Çalışkan, AB Genel Sekreterliği tarafından koordine edilen AB uyum çalışmalarına emniyet teşkilatının da aktif olarak katıldığını belirtti. Çalışkan, bu amaçla, Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde AB Şube Müdürlüğü kurulduğunu hatırlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, bu şube müdürlüğünün ulusal programdaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi konusunda koordinatör birim olarak, teşkilatın diğer birimleri ile yakın bir işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. İsmail Çalışkan, AB uyum çalışmaları çerçevesinde emniyet teşkilatında hukuk, yönetim ve eğitim alanında yapılan düzenlemelerle, uygulamadaki insan hakları standardının yükseltilmeye çalışıldığını söyledi. Çalışkan, ''emniyet teşkilatı, AB yolunda hızla ilerleyen Türkiye'de, yürüttüğü projeler ile insan hakları standartlarını sürekli iyileştirme ve geliştirme çabasındadır'' diye konuştu.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber